Einmal Prof und zurück – Play HNU and build your own university

digital

Gründe deine eigene Hochschule, erschaffe die gefragtesten Studiengänge und werbe deine Freunde als Dozenten. Kannst du dich mit der HNU messen?

• Turbostudium war gestern: Hier dauert ein Semester nur 12 Stunden
• Du übernimmst die Rolle eines Professors mit selbstgewählten Fachkompetenzen
• Schmal und tief oder lieber breit und flach? Elite oder Masse? Entwickle deine Strategie
• Jedes Semester erhöhen sich die Fähigkeiten der eingeschriebenen (computergenerierten) Studenten
• Alle Hochschulen stehen im Wettbewerb und bekommen Punkte, wenn ihre Absolventen auf dem Arbeitsmarkt gefragt sind
• Verbessere deine Fähigkeiten und den Ruf deiner Hochschule durch Forschungssemester und Publikationen
• Die Hochschule, die nach 20 Jahren am meisten Punkte hat, gewinnt

Build your own university and compete with 20 years of HNU! This is a game that lets you experience a fast-forward segment of university reality:

•  Each semester passes in 1 / 2 day (20 days in total = 20 years)
•  Each player is in the role of a professor and can choose his fields of expertise
•  Players should team up to create a study course
•  Course leaders can team up to build a university
•  (Simulated) Students join each semester
•  All universities are in competition and award reputation points for successful, sought-after graduates
•  Winner is the university with the highest score after “20 years”
•  Every player can raise his/her points through functions like Publishing or Doing research
•  That will also raise the score of his/her university

The Database is the „heart“ of the game. Every move and every state in the game is represented in the database. „One Version of the truth“ for all players. To play you only need a simple web-browser. The Schema (set of commands to recreate the database on any mySQL-Server) is included. The game variables (e.g. how many students are generated each semester) are stored in the database, this makes changes and adjustments very easy .

• CourseWeb Project
  • SemesterSummer term 2014