Communication concepts with high impact for a solar founder team

audio-videoselected

Im Wintersemester 2018/19 bestand die Aufgabe des User Experience Projects darin, ein junges Gründerteam für Solarsysteme zur Elektrifizierung ländlicher Gebiete in Entwicklungsländern zu unterstützen. Konkret bedeutet das, das Gründerteam durch eigene Feldstudien und Interviews in Kenia zu unterstützen, indem das Solar-Gründerteam wirkungsvolle Kommunikationskonzepte entwickelt, die Vertriebswege verbessert und damit potenzielle Investoren überzeugt. Die Inhalte für das Projekt wurden speziell während einer Exkursion nach Kenia produziert. Eines der Gewinnerteams hat ein emotionales, aber informatives Video mit schönen Bildern und berührenden Interviewszenen erstellt.

Bisher dürfen wir weder die Produkte noch die Endergebnisse der Studenten zeigen, da das Gründerteam kurz vor dem Start steht. Updates folgen in Kürze!

In the winter term 2018/19 the task of the User Experience Project was to support a young founder team for solar systems for the electrification of rural areas in developing countries. In concrete terms, that means to supporting the founder team by conducting own field studies and interviews in Kenia the solar founder team by developing communication concepts with high impact, improving distribution channels and therefore convincing potential investors. The content for the project was specially produced during a field-trip to Kenya. One of the winner teams created an emotional but informative video with beautiful images and touching interview scenes.

So far we are not allowed to show neither the products nor the students’ final results as the founder team is just about to launch. Stay tuned, updates are coming soon!

• CourseUser Experience Project, IMUK 6
  • SemesterWinter Term 2018/19
  • LecturerProf. Patricia Franzreb
  • Customer / Project forSolar founder team